fbpx

У Франківську зберуть хакатон, аби вирішити, що робити з простором перед друкарнею

Суспільство 14:37, 06.05, 2016

20 експертів протягом двох днів розроблятимуть проекти облаштування публічного простору перед приміщенням друкарні на вулиці Січових Стрільців на сучасний, зручний сквер для мешканців і гостей Івано-Франківська.

Ініціатор перетворення простору перед друкарнею у новий, сучасний сквер Роман Рудий зазначив, що у такий спосіб активісти хочуть об’єднати громаду, владу і бізнес для вирішення спільного завдання.

"Головна ціль створити багатофункціональний сквер, привабливий для мешканців та гостей міста",  говорить Роман.

Зараз на цьому просторі, за словами активістів, антисанітарія, візуальний хаос, невпорядкована реклама, неврегульований рух велосипедистів та стихійна паркова.

Представник "Теплого міста" Олександр Овчаренко задоволений, що у місті самостійно з’явилось така ініціатива з реорганізації публічного простору. "Тепле місто" радо її підтримало та надало фінансування у рамках програми "Міські Ґранти".

За словами Романа Рудого, підготовка до хакатону триває давно, уже проведені зустрічі з власниками друкарні, підприємцями та надіслано листа міському голові з проханням сприяти облаштуванню скверу.

"Ми хочемо показати, що можна щось робити знизу догори, не йти до влади щось просити, а самим братись і робити", – підсумував Рудий.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: