fbpx

У Франківську жінка викликала міліцію, бо не могла самостійно вгамувати чоловіка

Суспільство 18:51, 30.07, 2015

В одному із помешкань Івано-Франківська між родичами виникла суперечка.

Дільничний інспектор, отримавши повідомлення про цю подію, прибув за вказаною адресою. Як виявилося згодом, конфлікт виник між чоловіком та дружиною. Подружня пара спочатку сперечалася, а відтак це все переросло у штовханину та погрози. Зрозумівши, що вгамувати лють чоловіка самостійно не вдасться, молода жінка зателефонувала до міськвідділу міліції.

Зараз протокол про адмінправопорушення правоохоронці скерували на розгляд суду. Чоловікові загрожує відповідальність у вигляді адміністративного арешту.

Правоохоронці попереджають, що у березні 2015 року набрав чинності Закон України "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо врегулювання питання відповідальності за вчинення насильства в сім’ї". Відповідно до цього закону посилено відповідальність за так зване сімейне насильство.

Із санкції статті 173-2 КУпАП виключено такі види адміністративних стягнень як штраф та виправні роботи з відрахуванням двадцяти відсотків заробітку. Згідно з вимогами законодавства винна особа може бути притягнута до відповідальності у вигляді громадських робіт на строк від тридцяти до сорока годин або адміністративного арешту на строк до семи діб. За такі самі дії, вчинені особою повторно протягом року, можуть бути призначені громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: