fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • У Франківську журналістів та громадських активістів вчитимуть контролювати владу за допомогою електронних інструментів

У Франківську журналістів та громадських активістів вчитимуть контролювати владу за допомогою електронних інструментів

Суспільство 08:12, 08.06, 2017

Команда "Є-Data" запрошує відвідати регіональний і тренінг щодо відкритих даних для громадськості та журналістів "Електронні інструменти контролю влади".

За допомогою Є-Data громадськість отримала безпрецедентний доступ до інформації про державні витрати, а отже можливість контролю за фінансовими діями урядовців. Провідні українські журналісти вже користуються e-data.gov.ua для виявлення, та розслідування фактів корупції.

Тренінг відбудеться в Івано-Франківську 14 червня о 15:00 за адресою вул. Чорновола, 7.

Реєстрація на цей захід за посиланням – https://goo.gl/forms/8vFeoxTexZFwSzTD2.

Є-Data – це офіційний державний інформаційний портал у мережі Інтернет, на якому оприлюднюється інформація про використання публічних коштів та реалізується ідея "Прозорого бюджету".

"Пошуково-аналітична система 007" – проект, який допомагає журналістам та громадським активістам працювати в секторі публічних фінансів. Головна мета сервісу – забезпечити громадськості максимально зручний доступ до відкритих державних даних і за рахунок збільшення прозорості сприяти зменшенню зловживань і корупції в країні. Система використовує всю публічну інформацію, бази даних та відкриті реєстри: дані Електронної системи публічних закупівель ProZorro https://prozorro.gov.ua/ , Єдиного державного веб-порталу відкритих даних www.data.gov.ua/, Офіційного інтернет-представництва НБУ https://www.bank.gov.ua/ , Веб-порталу Державної казначейської служби України http://www.treasury.gov.ua/ та інших офіційних джерел.

Проект реалізується за підтримки Міністерства фінансів України та Міжнародного фонду "Відродження".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: