fbpx

У Франківську змінюватимуть назви вулиць лише за згодою громади

Суспільство 15:28, 10.10, 2016

Перейменування і найменування вулиць в Івано-Франківську затверджуватимуть на підставі громадських обговорень.

Перейменуванню і найменуванню вулиць в Івано-Франківську передуватимуть громадські обговорення. 

Відповідні зміни до порядку найменування та перейменування об’єктів благоустрою в Івано-Франківську має затвердити сесія міської ради.

Сьогодні проект рішення “Про затвердження Порядку найменування та перейменування об’єктів благоустрою в м. Івано-Франківську” пройшов громадське обговорення.

Проект змін до регуляторного акту представила заступник департаменту архітектури і містобудування  Світлана Лосюк.

Зміни до регуляторного акту внесли, щоб привести порядок перейменування і найменування об’єктів благоустрою у відповідність до чинного законодавства.

“Основна відмінність цього порядку від чинного є те, що до найменування і перейменування буде залучена громадськість. Не буде жодного найменування, перейменування вулиці без громадського обговорення”, – сказала Світлана Лосюк.

Також змінами передбачено, що питання про найменування вулиць будуть затверджуватися на останніх пленарних засіданнях сесії міської ради у першому півріччі.

Звернення щодо перейменування вулиць можна надсилати міському голові до 31 січня. З 15 лютого по 15 квітня будуть проводитися громадські обговорення і на підставі їх результату комісія буде виносити питання про перейменування на сесію.

До звернення про перейменування вулиці авторам потрібно додати пояснювальну записку, інформаційну довідку про фізичну особу, ім’я якої хочуть присвоїти вулиці. Також долучатиметься довідка від комунального господарства, скільки коштів потрібно на перейменування вулиці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: