fbpx

У франківських вишах стартувала вступна кампанія

Суспільство 12:45, 11.07, 2016

Сьогодні, 11 липня, по всій Україні стартувала вступна кампанія до вищих навчальних закладів. Абітурієнти зможуть подавати документи до 28 липня. Проте традиційного штурмування абітурієнтами і їх батьками приймальних комісій цьогоріч немає. Це сталося тому, що ВНЗ змінили умови вступу на перший курс.

Традиційної штовханини і величезних черг у вишах немає, пише Бліц-інфо.
Виняток становить тільки медичний університет, де все ж утворилась невеличка черга. В той же час у Прикарпатському університеті та університеті Короля Данила в черзі очікують тільки ті, хто вступає на магістратуру, і подекуди абітурієнти, які не мають доступу до Інтернету.
Як пояснюють у приймальних комісіях, такі позитивні зрушення відбулися завдяки змінам у вступній кампанії. Зокрема, якщо минулі роки документи можна було подавати особисто або онлайн, то зараз зареєструватися на вступ дозволено тільки через інтернет. Винятки стосуються абітурієнтів, які не мають доступу до ком’пютера чи інтернету і змушені приїжджати в університет, щоб там зареєстувати свою заяву. Окрім того, паперовий варіант документів можуть подавати ті, хто вже точно визначився з місцем навчання.

За словами голів приймальних комісій, особисто подають документи тільки ті вступники, які мають право на участь у конкурсі за результатами вступних іспитів на основі повної загальної середньої освіти, зарахування за співбесідою та зарахування за квотами. Також подавати документи у паперовій формі мають право ті, хто вступає на магістратуру.

Проте це не єдині зміни, якими похвалилися в університетах. Зокрема, серед нововведень можна виділити також відсутність обмежень щодо кількості ВНЗ і спеціальностей, на які можна подавати документи для вступу. Також цього року розширено альтернативу з вибором третього сертифіката ЗНО та обов’язкове складання іспиту з іноземної мови при вступі на 1 курс освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста.

Окрім того, скасовано цільовий і позаконкурсний вступ на державну форму. Натомість введено загальнодержавні квоти. Варто зауважити, що терміни цьогорічної вступної кампанії скорочені, тому абітурієнтам варто поспішити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: