fbpx

У Галичі хочуть спорудити казкову хатинку, де гостей зустрічатиме Баба-Яга

Суспільство 17:11, 14.06, 2017

ГЕО "Еко-Галич" бере участь у конкурсі та просить проголосувати за проект "В гостях у казки".

Проект передбачає будівництво зимника, стилізованого під хатинку Баби-Яги, та шести вольєрів для постраждалих птахів та звірів у Центрі реабілітації диких тварин Галицького НПП.

Проголосувати можна за посиланням>>>.

Реалізація проекту "В гостях у казки" дозволить вже наступного року збільшити кількість туристів до 14 тисяч.

"Негативне ставлення суспільства до культових тварин (павуки, земноводні, плазуни, деякі птахи (воронячі, сови), ссавці (кажани), відсутність знань про їхню біологію та екологію часто є причиною їхнього знищення. Через нестачу у Галицькому Центрі реабілітації диких тварин просторих вольєрів та зимувальника приходиться відмовляти відвідувачам, які приносять постраждалих тварин.

Завдання проекту: Розвиток туризму у регіоні через створення нової атракції для мешканців та гостей м. Галича – "Хатинки чаклунки" (прототип казкової хатинки на курячих ніжках), де, крім казкової Баби-Яги, живуть її тварини", – йдеться в описі проекту.

Екоосвіта відвідувачів буде відбуватися шляхом проведення театральних екскурсій. 

У рамках проекту у Галицькому НПП планують спорудити дерев’яну хатинку з прилеглими шістьма вольєрами загальною площею приблизно 300 м кв. У вольєрах передбачено утримання не менше 10 тварин, у будиночку – не менше 6 тварин. Очікувана кількість відвідувачів у 2018 році – не менше 14 тисяч зі збільшенням кожного наступного року на 1-1,5 тис. Казкова дерев’яна хатинка буде споруджена на галявині, до якої екскурсанти мандруватимуть лісовим маршрутом, обладнаним інформаційним стендом та "Звіриною стежкою". Гостей на порозі зустрічає екскурсовод у ролі чаклунки – прототип Баби-Яги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: