fbpx

У Галичі засудили бійця АТО, який возив вибухівку, зброю та боєприпаси з Донбасу

Суспільство 19:44, 13.06, 2016

Галицький районний суд виніс вирок у справі добровольця окремого розвідувально-диверсійного батальйону імені Джохара Дудаєва. Суд встановив, що мешканець Бурштина під час відпусток привозив із Донбасу зброю, вибухівку та боєприпаси, які незаконно зберігав удома.

За матеріалами справи, з серпня 2014 року по травень 2015 року чоловік перебував у зоні АТО в складі окремого розвідувально-диверсійного підрозділу "Патріот" та незаконно перевозив зброю на Франківщину – під час відпусток у грудні 2014 та у лютому 2015 року, передає Репортер.

22 січня 2016 року працівники Галицького відділення поліції під час обшуку виявили у домі підсудного пістолет Макарова, ніж, запали, патрони та інші боєприпаси, вивезені із зони АТО.

Наступного дня правоохоронці провели санкціонований обшук у бабусі дружини обвинуваченого та вилучили: 14 гранат, 17 запалів, вистріли осколкової гранати типу ВОГ-17М, вибухові пристрої, 400-г тротилову шашку, 4 електродетонатори, піротехнічні заряди, малокаліберну рушницю з оптичним прицілом, патрони та понад 1200 боєприпасів до вогнепальної зброї.

Вказану вогнепальну зброю, боєприпаси та вибухові речовини обвинувачений зберігав без передбаченого законом дозволу.

В судовому засіданні чоловік визнав свою вину. Поясив, що в розпорядженні хлопців їхнього підрозділу було багато необлікованої, переважно трофейної зброї та боєприпасів, до якої він мав вільний доступ.

"У зв’язку з поганим станом здоров’я батька його кілька разів відпускали в короткотермінові відпустки, і кожного разу він привозив із собою додому боєприпаси та зброю. Для чого вони були йому потрібні – конкретно пояснити не зміг", – йдеться у вироку.

Обставинами, які пом’якшують покарання, суд вважає те, що обвинувачений брав активну участь у Революції Гідності, брав участь в антитерористичній операції, нагороджений УПЦ Київського Патріархату медаллю "За жертовність і любов до України".

Врешті суд призначив покарання у мінімальному розмірі та засудив мешканця Бурштина до трьох років позбавлення волі.

Окрім того, із засудженого стягнуть 17 332 грн витрат за проведені експертизи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: