fbpx

У Галицькому НПП облаштували наметове містечко: встановили мангали, сміттєві урни і лісові меблі. ФОТО

Суспільство 15:21, 24.09, 2016

У рекреаційному комплексі "Підгірки" Галицького НПП створено відпочинковий сектор "Верби" та наметове містечко.

За сприяння Департаменту міжнародного співробітництва, євроінтеграції та розвитку туристичної інфраструктури Івано-Франківської ОДА, спільно з Громадською екологічною організацією "Еко-Галич" реалізовано проекти з усунення проблем із надмірним антропогенним навантаженням на заповідну річку Лімницю, йдеться на сторінці "Еко-Галич" у Фейсбуці.

Таким чином, вирішено проблеми із засміченням території, розведенням багать у невстановлених місцях, незаконним влаштуванням автостоянок, миттям автомобілів, що призводило до суттєвого погіршення санітарного та екологічного стану заповідної річки на цій ділянці узбережжя.

У рамках проекту виготовлено і встановлено місця під намети, мангали, сміттєві урни і лісові меблі на 30 осіб. Для дітей споруджено гойдалку. На споруджених відпочинкових об’єктах тепер є постійний контроль, об'єкти прибирають працівники Галицького НПП.

"Надіємось, що рекреанти рідше навідуватимуться у заповідні зони парку, заборонені для відвідування, і відпочиватимуть на створених рекреаційних об’єктах, а відмінний санітарно-екологічний стан облаштованих берегів матиме позитивний вплив на формування екологічної культури та свідомості населення, особливо у підростаючого покоління, сприятиме розвитку пляжного туризму у регіоні", – йдеться у повідомленні.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: