fbpx

У Гданську троє поляків напідпитку побили українця

Суспільство 13:08, 21.08, 2017

Нападникам загрожує до п’яти років позбавлення волі, а громадянина України доправили до лікарні

У польському Гданську стався напад на українця на національному ґрунті. Як повідомила Gazeta Wyborcza, троє поляків напідпитку побили українця через його національність, пише Захід.нет.

Зазначається, що інцидент стався у ніч проти 17 серпня у кебаб-барі в центрі Гданська. Поляк напідпитку зайшов до закладу, коли 24-річний співробітник, громадянин України, сказав йому, що бар зачиняється.

«Почувши іноземну мову він раптом почав запитувати нашого колегу: «звідки ти?» , – розповів виданню Руслан, власник бару.

«Коли той сказав, що з України, то чоловік запитав: «А знаєш, що твій дід зробив з моєю бабцею?». Потім він двічі штовхнув співробітника та вдарив його в обличчя. Далі вони вийшли з приміщення і до побиття приєдналися ще двоє. Вони били одного втрьох», – додав Руслан.

Нападників на мить змогла зупинити випадкова особа, яка застосувала щодо агресорів газ. Українець встиг заховатися та зачинитися в барі. Чоловіки почали бити вікна та намагалися влізти всередину крізь вікно. На щастя українець вже викликав охоронців, а ті повідомили поліцію.

На місці затримано трьох зловмисників у віці від 21 до 28 років. Побитий українець з пораненнями руки та голови потрапив до лікарні. Агресивно налаштовані чоловіки були напідпитку.

«Їм висунуто звинувачення у побитті на національному ґрунті та спричиненні шкоди здоров’ю», – повідомили в районній прокуратурі Гданська.

За побиття на національному ґрунті чоловікам загрожує до п’яти років позбавлення волі. Зловмисники відповідатимуть також за пошкоджені вікна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: