fbpx

У Городенці відбувся волейбольний турнір пам’яті загиблого Героя Андрія Галая

Спорт 18:27, 08.08, 2016

У неділю, 7 серпня, у міському парку за сприяння Городенківського об’єднання учасників АТО, виконавчого комітету міської ради та депутата міської ради Ярослава Кравчука відбувся турнір з пляжного волейболу пам'яті Андрія Галая, що героїчно загинув два роки тому, обороняючи Луганський аеропорт.

Перед присутніми з привітальним словом виступили голова громадської організації воїнів АТО Михайло Човганюк та начальник відділу у справах молоді та спорту Василь Чупрун, інформує прес-служба Городенківської РДА.

У змаганнях взяли участь 10 команд. Окрім городенківчан, виявили бажання вшанувати пам’ять Героя та позмагатися волейболісти з Вікна (рідне село Андрія Галая), Топорівців та Незвиська.

Переможці турніру пам’яті Андрія Галая – Роман Буртник та Любомир Музичка (Городенка). Друге місце за парою Віталій Фещук – Олександр Томин (с. Незвисько). Бронзу здобули Андрій Луговий та Дмитро Ребій (Городенка). Звання найкращого різностороннього гравця турніру та спеціальну нагороду завоював Михайло Корольчук з Городенки.
По закінченні турніру відбулися установчі збори та створено нову спортивну громадську організацію “Городенківська районна федерація волейболу”. Основною метою організації є забезпечення та сприяння зростанню рівня і масовості волейболу в районі. До складу керівних органів увійшли: Музичка Любомир, Ребій Дмитро та Луговий Андрій. Головою громадського об’єднання обрано Музичку Любомира.

Нагадаємо, 20-річний Андрій Галай був бійцем 80-ї окремої аеромобільної бригади та загинув 21 липня 2014 в час прориву ворожого оточення до Луганського аеропорту. Взявши вогонь на себе, він надав можливість вивезти з оточення більше як 50 поранених десантників, в яких вже не було медикаментів.

8 вересня 2014 року Указом Президента України загиблий нагороджений орденом “За мужність” III ступеня (посмертно).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: