fbpx

У Гошеві пройшли реабілітацію демобілізовані бійці. ФОТО

Суспільство 20:14, 16.08, 2017

Демобілізовані воїни АТО проходили духовно-психологічну реабілітацію в селі Гошів Долинського району у жіночому монастирі Сестер Пресвятої Родини.

Колишні військові, серед котрих і жінки-волонтери, були з Харківської, Дніпропетровської та Полтавської областей. Реабілітація була організована традиційно Комісією у справах душпастирства охорони здоров’я УГКЦ і відбувалась з 7 по 13 серпня 2017 р.

"Впродовж цих днів військові мали змогу набути душевного спокою під час Богослужінь, прийняти святі Таїнства сповіді та причастя, відновити фізичні сили завдяки щоденній зарядці, котру проводила одна з військових жінок-реабілітантів, спортивним іграм у волейбол, теніс, бадмінтон, завдяки подорожам дізнатись багато нового про Прикарпаття, зменшити тривогу та напруженість через заняття з арт-терапії, індивідуальні психологічні консультування, духовні бесіди та психотерапевтичні групи", – інформує прес-служба Івано-Франківської архієпархії УГКЦ..

Відновити сили колишнім бійцям допомагає команда, яка працює з реабілітантами: священики о. Руслан П’яста, о. Ярослав Рохман, о. Назарій Мицко, о. Ігор Ліпчанський, психолог Ірина Вишинська.

Особливістю реабілітації стало проведення священичим гуртом "Кайрос" з Долини для бійців концерту для реабілітантів.

Учасники реабілітації мали можливість побувати на скелях Довбуша, покататись верхи, відвідати Центр спадщини Вигодської вузькоколійки, побувати на екскурсії у Гошівському монастирі Отців Василіян на Ясній Горі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: