fbpx

В Івано-Франківську мотиваційним роликом закликають молодь до бігу і дії

Стиль життя 20:03, 13.08, 2014

Місцеві активісти в рамках підготовки до першого Івано-Франківського благодійного півмарафону зняли мотиваційний ролик. Його презентували сьогодні у кав'ярні "Говорить Івано-Франківськ".

Надивившись відеороликів, які "беруть за душу" в мережі Youtube, іванофранківчани вирішили зробити щось подібне. Основна ідея – заклик до дії.

"Задача – не стільки надихнути людей до бігу, як взагалі до дії, – розповідає "ідеолог" проекту Сергій Караванець. – Оскільки в нашому інфопросторі не було такого україномовного продукту, ми вирішили – а чому б нам його не зробити? Ми написали сценарій та текст і пішли знімати".

"Сюжет описує боротьбу двох я: сильного та слабкого. І те, як почути себе сильного та приглушити слабкого", – додає Сергій.

Над роликом протягом місяця працювали шість осіб: п’ять акторів і оператор Міша Цибух. Зйомки проходили лише зранку, коли на вулицях міста не було людей.

"У нас було десь 40 хвилин на день, щоб знімати. Але не завжди вдавалося, бо половину липня падав дощ і асфальт був мокрий, а нам це не підходило. Тому ми чекали, переносили зйомки. Прокидалися о четвертій ранку чи пів на п’яту. Фактично ми знімали по всьому місту – починаючи від озера і закінчуючи Вовчинцями. Вийшло круто!" – каже Сергій.

Презентація відбулась під акустичний виступ гурту Franko Band.

Зазначимо, що 12 жовтня відбудеться перший Івано-Франківський благодійний півмарафон. У рамках підготовки до нього в місті вже проходять заходи, про які КУРС писав раніше.

Як пояснюють організатори, "півмарафон", бо максимальна дистанція, яку подолають бігуни, – 21 км, а загальноприйнята – понад 42 км. Охочі можуть взяти участь в одному із шести забігів:

  • 300 м – для малечі віком 7-10 років;
  • 1 км – перший в Україні масовий забіг з собаками;
  • 3 км – для початківців;
  • 3 км;
  • 10 км;
  • 21 км.

Учасники півмарафону повинні внести членські внески у розмірі 75-175 грн. (ті, хто внесуть 175 грн., отримають футболки). Усі кошти підуть на благодійність. Організатори очікують, що участь візьме близько тисячі осіб та планують зібрати 100 тисяч грнивень. У будь-якому випадку 80% коштів передадуть на допомогу пораненим в АТО бійцям, а 20% піде на реалізацію проекту БО «Дім Сірка» зі стерилізації собак у Івано-Франківську

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: