fbpx

В Івано-Франківську розповідали про "розумну" енергію

Суспільство 22:58, 22.05, 2014

В Івано-Франківському інформаційно-ресурсному центрі в рамках проекту "Вікно в Америку" (English Speaking Club) відбулася лекція-презентація "Smart energy і можливості для України". Лекцію читав канадець українського походження Алекс Романюк.

Алекс Романюк зазначив, що зараз в Україні час для радикальних змін і можливість перейти на джерела "розумної" енергії може не лише позбавити українців від залежності від Росії, а й відкриє широкі можливості і перспективи на європейському ринку. Вибір альтернативних джерел енергії дозволить розвивати нові гілки економіки та дасть поштовх технологічному прогресу, адже потенціал в України неабиякий. 

Основні "плюси" кардинальної реформації енергетичної галузі:

– зміна умов отримання енергії — від диктаторських до вільних (наприклад, якщо Росія диктує ціну на газ, то альтернативні джерела дозволять бути не залежними ні від кого);

– процвітаюча економіка;

– інтеграція в ЄС завдяки відповідності світовим стандартам і нормам;

– зміна середовища, яке нас оточує (альтернативні джерела — екологічно чистіші за традиційні).

На базі Прикарпатського національного університету вчені-фізики вже працюють над розробкою термоелектрогенераторів в рамках програми "Наука заради миру та безпеки" проекту НАТО.

Довідково, Smart energy — з англійської дослівно "розумна енергія", а на практиці — природні відновлювані джерела енергії. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: