fbpx

В Івано-Франківську вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні відеоінсталяцією "Воля або смерть". ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 16:44, 22.02, 2016

Партія "ВОЛЯ" спільно з громадськістю, активістами Майдану та учасниками АТО в Івано-Франківську показали відеоінсталяцію "Воля або смерть" пам'яті Небесної Сотні. Захід, присвячений другій річниці Майдану, об’єднав сотні іванофранківців.

"Напередодні річниці Майдану ми роздумували з друзями про ті трагічні події і вирішили у такий спосіб вкотре нагадати людям, як все було. Важливо донести до кожного українця, що ці люди, Герої Небесної Сотні, загинули не просто так, і ми сьогодні не маємо жодного морального права забути ці події, ці жертви, цей біль нашого народу", – зазначив ідейник проекту Олександр Балтушев.

Проект-інсталяція "КУБ", що присвячений річниці розстрілів на Майдані, проходить на площах більшості міст Прикарпаття. В рамках проекту Майдан зображений у формі куба, де шляхом відеоінсталяції відтворюються події Революції гідності. Ідейник проекту Олександр Балтушев закликає людей не забувати Майдан та змінюватись на краще, адже саме за зміни в країні боролись Герої Небесної Сотні. 

"Ми показали події Майдану з чотирьох сторін екрану. Ці сторони – це Україна, так об’єднали Схід, Захід, Північ і Південь. І просимо людей активніше долучатися до цього заходу та знайти в собі сили, віру та волю рухатися до позитивних змін",  додав Балтушев.

Акція, яка відбулася в обласному центрі, дала можливість людям поспілкуватися, знову згадати, переосмилити і зрозуміти, для чого вийшли мільйони однодумців та для чого цинічно були розстріляні Герої Небесної Сотні. Не стримуючи емоцій та сліз, учасники акції ділились враженнями від побаченого.

"Майдан ще не завершився, Майдан триває, триває боротьба, і ми маємо донести цю істину до кожного українця. Ця акція, цей вечір пам’яті ще надовго залишаться у наших серцях. Іванфранківці зуміли віднайти сили та час і, незважаючи на погану погоду, прийшли вшанувати пам'ять загиблих героїв. Нам є до чого йти, тільки спільно, об’єднавшись, ми можемо завершити цю боротьбу і вибороти для нас справжню, вільну Україну",  зазначила активіст партії "ВОЛЯ" Ярослава Білоган.

Нагадаємо, з нагоди другої річниці Майдану у містах Прикарпаття триває показ відеоінсталяції "Воля або смерть" пам’яті Небесної Сотні. Така акція уже відбулася у Надвірній, Долині та Івано-Франківську. Відеоінсталяцію "КУБ" покажуть у Рогатині, Бурштині, Коломиї, Верховині та Косові. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: