fbpx

В Івано-Франківську замінять усі ліхтарі на "розумні"

Стиль життя 12:14, 30.05, 2017

Встановлення ліхтарів вуличного освітлення, які автоматично регулюють потужність залежно від часу доби, дозволить економити до 70% електрики.

Як повідомив на оперативній нараді у міського голови директор КП "Івано-Франківськміськсвітло" Віктор Синишин, перші "розумні" світильники встановлять на території шкіл. 

Цьогоріч планують освітлити територію шести франківських ЗОШ, наразі в трьох з них тривають роботи.

Світильники з розумним дімуванням, як офіційно названа ця технологічна конструкція, мають здатність відповідно до часу доби регулювати свою потужність – автоматично, без втручання людини. Наприклад, світильник потужністю 60 Ватт до 23.00 працює на повну, після чого зменшує освітлення і знову вмикається по максимуму з настанням сутінок, о 21.00. Така робота дозволяє не вимикати мережі і економить не лише на електриці, а й на обслуговуванні мереж, пояснив Синишин. 

За його словами, економія електрики, яку забезпечують "розумні" світильники, сягає до 70%.

До 2020 року у Франківську планують замінити на "розумне" все вуличне освітлення, а це понад 8 тисяч ліхтарів, повідомив директор Міськсвітла. Розумне керування також дозволить провести диспетчеризацію освітлення, тобто робота кожного світильника буде цілодобово відображатися в автоматизованій системі міста. 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: