fbpx

У Калуші активісти знайшли і впорядкували занедбані могили відомих земляків. ФОТО

Суспільство 14:05, 11.05, 2017

Поховання на старому цвинтарі почистила група калуських активістів.

Про це у соцмережі написав і виклав фото калушанин Василь Фіцак. 

"Вчора разом з Олександр Коваль на старому кладовищі Калуша відчистили від заростей декілька поховань. Зокрема Henrika Opitza, відомого в Калуші промисловця початку ХХ ст., який займався продажем механізмів та устаткування.

Було віднайдено і почищено могилу інженера Ferdinanda Poluszynki, який був розпорядником державних лісів на Косівщині, а потім займав високі посади в Калуші. Так, в шематизмах 1905 і 1911 років згадується про його посади люстратора і радника лісів в Калуші. Його син Густав був відомим вченим, паразитологом, професором академії ветеринарної медицини у Львові і вищої школи сільського господарства в Вроцлаві. В 1911-12 рр. він проживав у нашому місті. Найбільш цікаво, що на польських генеалогічних сайтах про Фердинанда, а саме про місце і час його смерті немає відомостей.

В кінці розпочали чистку могили відомого аптекаря А. Шустова. Як виявилось, основа та надгробок потребують капітального ремонту, і якось одночасно в нас виникла ідея, а чому б не залучити калуських аптекарів, для того щоб вони зробили свій внесок у відновлення пам'ятника калуському аптекарю. До речі, пам'ятник роботи відомого львівського скульптора французького походження Пер'є, роботи якого є на Личаківському кладовищі", – розповів активіст. 

КУРС писав, що на старому калуському кладовищі (мікрорайон Височанка) є чимало неповторних монументальних надгробків, авторами яких є відомі митці, скульптури, роботи яких є на Личаківському кладовищі у Львові та багатьох містах нашого регіону.

Читайте такожПриснився віщий сон: на старому кладовищі у Калуші жінка збирала черепи, щоб звільнити людей

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: