fbpx

У Калуші інвестор готовий братися за будівництво сміттєсортувальної лінії

Суспільство 19:45, 29.09, 2016

ТзОВ "Чисте Прикарпаття" виготовило і повністю проплатило проект щодо встановлення у Калуші сміттєсортувальної лінії. Наразі товариство має дозвіл на початок будівельних робіт.

Про це повідомив засновник ТзОВ "Чисте Прикарпаття" В’ячеслав Кередісов, за словами якого, сміттєсортувальна лінія, оновлення транспортного парку та утримання старого і нового штату працівників обійдеться у 10 мільйонів гривень, інформують Вікна.

"Вже понад 4 роки я плачу орендну плату, нема жодного протермінування, гроші надходять у громаду, – зазначив він.  Нами проплачено проект, повністю готовий на сміттєсортувальну лінію. Ми отримали дозвіл на початок будівельних робіт. Але поки що не робимо нічого, бо полігон і вивіз сміття не знаходиться у руках того, де знаходиться майданчик із сміттєсортувальною лінією".

Інвестор стверджує, що, уклавши договір концесії, він зможе приступити безпосередньо до робіт.

"Як тільки договір буде укладено, ми приступимо до робіт миттєво",  акцентує В’ячеслав Кредісов.

У березні 2012 року депутати міської ради надали ТОВ "Чисте Прикарпаття" в оренду земельну ділянку площею майже 5 га для будівництва сміттєпереробної лінії. Першочергово планувалося, що лінія буде встановлена у Калуші за державною програмою. Однак, як повідомив раніше директор підприємства Андрій Романів, від державної програми довелося відмовитися через те, що її умови були надто невигідними.

У 2014 році депутати міської ради, розглянувши клопотання ТОВ "Чисте Прикарпаття", зменшили площу земельної ділянки з 4,8 га до 1,3 га. Відповідно, зменшилася й орендна плата з 183 тисячі гривень до 98,8 тисячі гривень на рік. Інвестор сплачує оренду, проте і надалі нічого не будує.

В’ячеслав Кредісов намагається обумовити із міським головою Ігорем Матвійчуком формат подальшої співпраці фірми і міста. Адже підприємству потрібна не тільки земельна ділянка, але і послуги з вивезення та захоронення твердих побутових відходів, які нині надає КП "Екосервіс".

За словами інвестора, питання найближчим часом буде розглядатися на сесії міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: