fbpx

У Калуші міська поліклініка за 15 днів видала майже 3 тисячі рецептів на "Доступні ліки"

Суспільство 14:07, 26.05, 2017

За 15 днів травня лікарі Калуського міського центру первинної медико-санітарної допомоги виписали 2950 рецептів.

Про це повідомив головний лікар міської поліклініки Михайло Гаврилишин, передає "Калуш ФМ".

За його словами, до лікарів закладу з приводу отримання рецептів на препарати від серцево-судинних захворювань, цукрового діабету ІІ типу та бронхіальної астми за вказаний період звернулися 1125 калушан. Їм виписали 2950 рецептів.

За 2630 рецептами ліки вже видані. За них аптекам, які працюють за цією програмою, проплачено 113 тис. 387 грн.

При цьому головний лікар зауважив, що за два тижні квітня, тобто з часу, відколи запрацювала програма, за препарати було проплачено понад 62 тис. грн і їх отримали 1230 калушан. У травні сума проплат зросла, оскільки в аптеки надійшли препарати для розрідження крові і лікування бронхіальної астми, яких раніше не було.

На відміну від багатьох населених пунктів області, Калуш програму по "Доступних ліках" не лише виконує, а й перевиконує.

"За планом, у місяць ми маємо використовувати 94 тис. 200 грн, оскільки по програмі місту передбачено 847 тис. 500 грн,  каже Михайло Гаврилишин. – Проте Департамент охорони здоров'я ОДА обіцяє у разі потреби фінансування збільшити".

Нагадаємо, для того, щоб отримати препарати за програмою "Доступні ліки", калушанам потрібно звернутись до лікаря, отримати відповідний рецепт із зазначенням діючої речовини, прийти до аптеки, що бере участь у програмі, та отримати обрані ліки безкоштовно або з частковою доплатою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: