fbpx

У Калуші поліція викрила групу магазинних злодіїв

Суспільство 17:36, 15.08, 2016

Злочинне угруповання підозрюють у крадіжках з магазинів у селах району та в Калуші. В основному викрадали гроші, залишені у касі, вино-горілчані вироби, сигарети, електроінструменти, тощо. Наразі із трьох підозрюваних у причетності до вчинення десяти крадіжок затримано 20-річного калушанина, а щодо спільників поліція проводить слідчі (розшукові) заходи.

Злочинний слід групи простежується ще з весни цього року, повідомляє Сектор комунікації ГУНП в Івано-Франківській області.

Місцеві юнаки 18, 20 та 25-річного віку підозрюються у вчиненні серії крадіжок із магазинів у Калуші та двох сільських населених пунктів району. Найбільшим злочинним доробком є крадіжка 14 550 гривень, а найменшим – вино-горілчані вироби та сигарети. Злочинці викрадали суми у 1500, 6500 гривень, а з двокімнатної аптеки поцупили 3000 та 5000 гривень. Загалом їх підозрюють у причетності до 10 епізодів крадіжок. Встановлено в ході слідства, що зловмисники проникали у приміщення шляхом відважування металопластикових дверей, віконних рам, а також пошкодженням замків вхідних дерев'яних дверей.

Одного із підозрюваних, 20-річного калушанина, правоохоронці затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому оголошено підозру у вчиненні злочину та обрано міру запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Проводяться слідчі дії щодо подальшого оголошення підозри спільникам вказаних злочинних діянь. Як відомо, затриманий притягувався до кримінальної відповідальності та відбував покарання за вчинення майнових злочинів. Також судимості за вчинення крадіжок, грабежів, вимагання та втечу від правосуддя мають і двоє інших підозрюваних.

За фактами крадіжок із приміщення розпочато досудове розслідування. Слідство триває.
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: