fbpx

У Калуші списали десять тисяч боргу 14-річній дівчинці

Суспільство 12:03, 01.09, 2017

Тисячі гривень заборгованості перед комунальними підприємствами міста "списала" міська рада неповнолітній дитині, борг якій разом із помешканням дістався у спадок від батька.

Йдеться про 14-річну дівчину, яка за рішенням суду успадкувала квартиру на вулиці Драгоманова. Як повідомила начальник служби у справах дітей Леся Дзундза, квартира потребує ремонту та на сьогодні є непридатною для життя, передають "Вікна".

За кілька років власник помешкання накопичив чималі борги: понад 7,5 тис. гривень перед КП "Водотеплосервіс" та понад 3 тис. гривень перед КП "ЖЕО №1". Неповнолітня, якій дісталися ці борги, сплатити їх не має змоги.

Леся Дзундза акцентувала:

"Борг утворився ще за життя батька. На цей час у цій квартирі ніхто не проживає, бо помешкання у жахливому стані. Там навіть умивальника немає. Мама цієї дівчинки виховує ще сина, а сама є інвалідом по зору".

Депутатів міської ради історія розчулила. Тож заборгованість вони "списали", хоча попередньо нарікали, що від такої практики потрібно відмовлятися.

Голова бюджетної комісії Юрій Тимків, зокрема, зазначив:

"Десять років у нашому місті отак списується заборгованість. Її "скидають" на збитки комунальних підприємств, а потім такі списання тим підприємствам вилазять боком. Пора змінювати цю практику і виділяти відповідні кошти, а не робити КП збитковими".

Міський голова Ігор Матвійчук погодився:

"Коли ми списуємо, то мали би компенсовувати це списання фінансово".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: