fbpx

У Калуші відкрили оновлений музей родини Івана Франка. ФОТО

Суспільство 11:41, 14.12, 2016

На внутрішній та зовнішній ремонти, а також на другий поверх, де відтворили побут бойківської хати, витратили понад 530 тисяч гривень.

13 грудня після кількамісячного ремонту відбулось відкриття музею-оселі родини Івана Франка у житловому масиві Підгірки, пише КУРС з посиланням на прес-службу Калуської міської ради.

У Підгірках із своєю сім'єю жив брат Івана Франка – Онуфрій. А в будинку, де зараз знаходиться музей, проживала сім'я наймолодшого сина Онуфрія – Омеляна.

На відкритті були присутні перший директор музею Лідія Іваницька, правнуки Онуфрія Франка – Андрій та Олеся Франки, музейники міста та громада Підгірок (переважно літні люди). Владу представляла заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Любов Максимович. Саме вона назвала суму у 530 тисяч гривень, яку виділили на оновлення музею.
За ці гроші зробили ремонт зовні та всередині музею, нову підлогу, поміняли вікна та поставили обігрівачі. Також в експозиційний простір перетворили другий поверх музею. Колись він пустував, а зараз тут відтворений побут бойківської хати часів життя Івана Франка.

На відкритті актори театру "Легенда" у різних кімнатах музею показували відвідувачам мініатюри, пов'язані з життям Івана Франка.

Як анонсувала Любов Максимович, на наступний рік розпочнуть благоустрій території навколо музею і з-поміж іншого відремонтують огорожу.

Музей працює з понеділка по четверг з 8:30 до 17:15, в п'ятницю з 8:30 до 16:00. Обідня перерва з 12:30 до 13:00.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: