fbpx

У Калуші встановили перший туристичний інформаційний щит з картою-схемою. ФОТО

Суспільство 20:20, 29.10, 2016

У центральному сквері Калуша поблизу райдержадміністрації встановили перший туристичний інформаційний щит з картою-схемою "Старе місто Калуш".

Як повідомив головний спеціаліст відділу розвитку підприємництва Калуської міськради Віктор Павлів, карту-схему зроблено за проектом калуських музейників, які розробили маршрути і організовували безкоштовні екскурсії містом. Зроблено це для туристів, які б могли ознайомитися з туристичними об'єктами центральної частини міста та знайти їх, пише КалушФМ.

Розташування для інформаційного щита саме в цьому місці теж вибрали не випадково. Воно зручне з кількох причин: є де припаркувати транспорт, знаходиться практично на однаковій відстані до всіх об'єктів, поблизу є готелі і кафе.

За словами Віктора Павліва, виготовили цей щит за кошти, виділені відповідно до розпорядження голови ОДА. Зокрема, область профінансувала 7,4 тис. грн.

Щит зроблений з сучасного матеріалу – оракалу за європейським стандартом. Інформація подана двома мовами – українською і англійською.

Найближчим часом також заплановане встановлення 10 вказівників старих вулиць Калуша. Їх виготовлення обійшлося міському бюджету у 32 тис. грн. Виділені вони були з коштів, передбачених на 2016 рік на розвиток туризму. Обидва замовлення виконувала фірма "Брама-Реклама".

Водночас Павлів повідомив, що планів у них є багато. Це і реконструкція замкової криниці, і облагородження декотрих туристичних об'єктів, зокрема музею "Калуська в'язниця". Зробити цей об'єкт привабливим для туристів за власні кошти запропонували троє підприємців. Проте першочерговим кроком є прийняття Програми розвитку туризму на 2017-2021 роки. За його словами, її винесуть на затвердження вже на наступну сесію міськради, і він сподівається, що депутати відкинуть свої політичні та бізнесові інтереси і з розумінням поставляться до прийняття цього документа. При цьому Віктор Павлів акцентував, що районна рада таку програму вже затвердила.

Головний спеціаліст також зазначив, що в Калуші є проблема з екскурсоводами, і висловив жаль, що з посади директора музейно-виставкового центру звільнилася Уляна Паньо, яка могла проводити екскурсії на різні теми.

Після відкриття туристичного щита директор міського телебачення Ігор Пробоїв вручив Віктору Павліву сучасний фотоапат фірми "Sony" вартістю 500 у. о. для використання у роботі. При цьому керівник КМТ зазначив, що у свій час на телебачення були придбані 4 фотоапарати і оскільки для їм такої кількості не потрібно, то вони передали один інспекції з благоустрою, а один працівникам, які займаються розвитком туризму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: