fbpx

У Калуші юнак тричі повідомляв поліцію про "замінування" громадських місць

Суспільство 10:31, 30.09, 2017

Вчора калуськими працівниками поліції було затримано місцевого мешканця, який по телефону повідомляв про замінування декількох людних вулиць у Калуші.

Так, вчора до чергової частини місцевого відділу поліції зателефонував невідомий чоловік та повідомив про те, що на одній із вулиць міста біля автобусної зупинки громадського транспорту знаходиться сумка, в якій міститься 4 кг тротилу та яка за годину вибухне.

За фактом повідомлення на місце події виїхали працівники слідчо-оперативної групи, співробітники державної пожежно-рятувальної служби, працівники вибухотехнічної служби та працівники кінологічної служби.

Вони обстежили територію, проте вибухонебезпечних предметів не виявили, іноформує СК ГУ НП в Івано-Франківській області.

Тим часом до місцевої поліції надійшло ще одне повідомлення від невідомця, що через 55 хвилин вибухне бомба. І на цьому зловмисник не зупинився. За декілька хвилин втретє повідомив про нібито залишені чотири кілограми тротилу в людному місці.

У результаті проведення перевірки працівниками поліції ці повідомлення про вибухівки виявилися хибним.

Правоохоронці розпочали пошуки зловмисника. Проведеними заходами поліцейські встановили особу та місце його знаходження. Ним виявився 19-річний місцевий мешканець, який кілька днів тому звільнився з місць позбавлення волі, де відбув півторарічний термін ув'знення за вчинення крадіжки.

Зловмисника затримали в порядку ст. 208 КПК України. На цей час вирішується питання про оголошення підозри у скоєнні злочину та обрання стосовно нього запобіжного заходу.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років. Проводиться слідство.

Днями на Прикарпатті серійного "мінера" засудили до двох років тюрми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: