fbpx

У Калуші за крадіжку 28 шоколадок жінка має сплатити штраф, трохи більший за суму можливих збитків

Суспільство 16:55, 29.04, 2015

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області виніс вирок у справі щодо обвинувачення уродженки Одеської області, яка із магазину "Колібріс" у Калуші намагалася викрасти 28 плиток шоколаду. Завадив їй пильний охоронець. Але суд вирішив її суворо не карати та призначив штраф – лише трохи більший, аніж сума збитків, які вона завдала би магазину, якби винесла шоколад.

Згідно з матеріалами справи, жінка на момент скоєння злочину мала непогашену судимість за крадіжку, скоєну влітку два роки тому, повідомляють Вікна.

5 лютого їй, очевидно, дуже захотілося солоденького. Відтак, близько 13.00 вона зайшла до магазину "Колібріс", що на вулиці Грушевського, 99 в Калуші, та переконавшись, що за її діями ніхто не спостерігає, взяла зі стелажа магазину 28 плиток шоколаду різних виробників і з різними смаками. Свій "скарб” жінка заховала під куртку і спокійно вирушила до виходу.

Утім, пильний охоронець не дав їй можливості втекти і вилучив викрадений шоколад. Його загальна вартість становила 640 гривень та 73 копійки.

У судовому засіданні жінка свою вину у вчиненні злочину визнала повністю. Відтак, суд кваліфікував її дії за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 185 КК України, оскільки вона вчинила замах на таємне викрадення чужого майна, вчинене повторно.

Обираючи покарання обвинуваченій, суд вирішив, що її виправлення й перевиховання можливе без ізоляції від суспільства з обранням покарання у вигляді штрафу – 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: