fbpx

У Калуській гімназії цього року планується тільки два перші класи. Батьки протестують

Суспільство 19:10, 18.06, 2016

Цього року у Калуській гімназії набрали два, а не три перші класи. Це викликало невдоволення батьків дітей, які не пройшли вступне випробування за рейтинговою системою. Відтак, батьки звернулися до міського голови Ігоря Матвійчука.

На початку тижня у Калуській гімназії відбулися збори трудового колективу, на яких обговорили питання про доцільність відкриття у гімназії додаткового третього класу на наступний навчальний рік, пишуть Вікна.

Так, підставою для зборів стало письмове звернення до міського голови батьків учнів, які не пройшли рейтингового відбору за результатами конкурсних випробувань, проведених на початку червня. Батьки звернулися до міського голови Ігоря Матвійчука щодо можливості відкриття додаткового класу.

"Керуючись статутом Калуської гімназії імені Дмитра Бахматюка, Правилами прийому учнів у 1(5) клас, схваленими рішенням ради гімназії, рішенням педагогічної ради та погодженням управління освіти Калуської міськради, враховуючи рішення виконавчого комітету міської ради "Про планову мережу загальноосвітніх, позашкільних і дошкільних навчальних закладів на 2016-2017 навчальний рік", яким для гімназії на наступний навчальний рік передбачено два 1(5) класи, а також зважаючи на результати конкурсних випробувань на початку червня, які затверджені рішенням створеної у закладі Приймальної комісії, вважати збільшення кількості 1(%) класів недоцільним", – йдеться у протоколі зборів трудового колективу.

Також трудовий колектив, врахувавши, що значна кількість учнів, які "не увійшли до прохідного списку за сумарним рейтингом результатів вступних випробувань, продемонструвала початковий рівень навчальних досягнень з математики (згадано зі Статутом навчального закладу, такі учні підлягають відрахуванню), а також те, що перевищення кількості гімназистів може завадити належному забезпеченню навчально-виховного процесу", звернувся до міського голови Ігоря Матвійчука із проханням не допустити відкриття додаткового 1(5) класу.

Відтак за участі міського голови Ігоря Матвійчука відбулася зустріч батьків, які просили про відкриття третього класу, та педагогів гімназії.

У результаті зустрічі було прийняте рішення про недоцільність відкриття третього 1(5) класу у Калуській гімназії імені Дмитра Бахматюка.

Як компромісний варіант було вирішено, що у двох набраних класах навчатимуться не по 28 учнів, як зараз, а по 30.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: