fbpx

У Карітасі учні Школи добрих справ ліпили вареники та колядували. ФОТО

Суспільство 18:06, 15.01, 2016

12 січня у Школі добрих справ, яка діє на базі Івано-Франківського Карітасу, відбулося друге заняття – майстер-клас із приготування вареників та розколяда.

У часі різдвяних свят, коли сім’ї збираються за святковим столом із надією на добре майбутнє, дуже важливо берегти і плекати давні звичаї і традиції, бо вони живлять дух українського народу. Вареники – найтрадиційніша з українських страв, тому їх ліплення і споживання з давніх-давен символізувало сподівання на добробут і примноження родини. 

Під час майстер-класу кухарі 5-го розряду Ірина Бабій, Тетяна Крицкалюк та Оксана Палюга, випускники Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму Національного університету харчових технологій розкрили дітям основні кулінарні секрети приготування вареників. Школярі з цікавістю включилися в процес приготування: із задоволенням місили тісто та ліпили вареники різних форм з трьома начинками (з картоплі, капусти та солодкого сиру з родзинками). Волонтери Роксолана Паливода та Юля Бернацька допомагали і підбадьорювали учасників. 

Волонтери-кухарі зізналися, що вони вперше готували вареники в такій великій, дружній та жвавій компанії. Учасник Школи добрих справ Роман Свачій каже: "Мені було цікаво, весело, приємно. Ми дізналися багато нового". А Віхтюк Марічка і Демчук Вероніка доповнюють: "Ми дізналися, як краще замішувати тісто і робити різні види вареників. Все класно і супер!"

Тому, звичайно ж, таємними інгредієнтами смачних вареників є гарний настрій, допомога один одному і добрі побажання. А потім за застеленими столами учасники заняття співали колядки, віншуючи та прославляючи новонародженого Ісуса, що несе світлу надію світу й Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: