fbpx

У Карпатах рятувальники всю ніч шукали заблукалих туристів: пошуки тривають

Суспільство 09:22, 23.02, 2017

Вчора приблизно о 21:30 до прикарпатських рятувальників надійшло повідомлення про те, що під час проходження маршрутом в районі схилу гори Вухатий Камінь поблизу с. Дземброня втратили орієнтування та заблукали два туристи з Полтави.

Туристи з 20 на 21 та 22 лютого ночували в притулку для туристів в приміщенні обсерваторії на г. Піп Іван та проігнорували попередження рятувальників про відмову від проходження маршрутом до г. Вухатий Камінь. 

Для пошуку заблукалих туристів о 22:00 год. відправились 7 рятувальників. 

Погодні умови в районі пошуку складні: сильний вітер (25-30 м/с), опади у вигляді мокрого снігу, температура повітря 0 – +2 °С, видимість до 5 м. Зв’язок з потерпілими відсутній.

З 00.00 год. до 03.00 год. рятувальники обстежили вершину г. Вухатий Камінь, потерпілих туристів не знайдено. Враховуючи складні погодні умови та наявність загрози для рятувальників, група о 4.20 год. повернулась в розташування (будівля обсерваторії на г. Піп Іван).

О 03:00 год. рятувальники ПРВ смт. Верховина ГПРЧ АРЗ СП прибули до місця можливого перебування туристів (згідно з координатами, вказаними у СМС-повідомленні). Проведено запуск 2 червоних ракет та здійснено обстеження прилеглої території, потерпілих не виявлено.

Станом на 6:00 год. рятувальники проводять пошуково-рятувальні роботи на північно-західному схилі г. Вухатий Камінь. 

Для нарощення сил в районі пошуково-рятувальних робіт приведено в готовність до залучення рятувальників ПРВ Косів та ПРВ Ворохта ГПРЧ АРЗ СП УДСНС в області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: