fbpx

У Карпатах відбудеться VII Літня літературна школа

Суспільство 07:08, 06.07, 2016

8-13 серпня в Карпатах відбудеться найбільша неформальна літературна подія літа – "VII Літня літературна школа". Відомі письменники поділяться літературним досвідом і практичним інструментарієм письма.

У програмі – 6 днів насиченого відпочинку в горах, інтенсивного навчання та неформальне спілкування з письменниками і однодумцями. 

Обов’язкова попередня реєстрація учасників: https://goo.gl/8UpvwR 

Лектори – відомі та професійні письменники, видавці, літературознавці та критики: Тарас Прохасько, Андрій Курков, Юрій Винничук, Ірина Цілик, Галина Крук, Володимир Арєнєв, Ростислав Семків

У програмі: 

– 18 годин лекцій та майстер-класів; 
– 15 годин практичних занять у групах (creative writing), аналіз і обговорення текстів учасників; 
– 3 літературні вечори та барбекю-паті; 
– 3 походи в гори, 3 екскурсії, художній аналіз текстів, консультації лекторів, літературні ігри та маса неформального спілкування з лекторами і учасниками. 

Учасники дізнаються про теоретичні аспекти літературної творчості та оволодіють практичним інструментарієм письма. У результаті школи кожен напише хороший текст, який пройде критику і обговорення колег. 

Лектори розкажуть: 
– теорія письма (з чого починати, як знайти свій жанр і стиль, навіщо вигадувати власні "правила гри" тощо); 
– сюжетно-композиційна організація тексту (як створити фабулу, обов’язкові елементи сюжету, особливості композиції та форми; як і навіщо порушувати загальноприйняті правила); 
– персонажі (як створити "живих" персонажів, особливості конструювання головного героя і його взаємодія з іншими типами персонажів; система світоглядів, мотивацій і конфліктів; як змусити читача переживати за долю персонажів); 
– мова і стилістика (різні стратегії оповіді; як працювати над мовою, діалогами, стилем і художніми деталями); 
– саморедагування і робота над собою (як навчитися критикувати власні тексти; чим зацікавити видавців; звідки брати натхнення; яких типових помилок уникати авторам-початківцям; як знайти читачів та своє місце в літературному процесі).

Літшкола буде цікава усім, хто хоче підвищити рівень власної майстерності письма та розширити літературний світогляд. 

Як взяти участь? 

Щоб стати учасником Літшколи, потрібно заповнити реєстраційну анкету: https://goo.gl/8UpvwR Кількість місць обмежена. Після реєстрації на пошту надійде детальна програма та лист з інструкціями щодо участі. Кожен учасник сплачує організаційний внесок. 

Вартість
– до 15 липня включно – 3500 грн
– до 25 липня включно – 4000 грн
– до 5 серпня включно – 4500 грн

У вартість входить: навчальна і розважальна програма, проживання у котеджі, 2-разове харчування (сніданок і вечеря), кава-брейки, трансфер з Івано-Франківська і назад, роздаткові матеріали, екскурсії, барбекю-паті, подарунки від партнерів Літшколи та "ЦЛО card" (картка дає знижку 20% на наступні проекти ЦЛО). 

Дати і місце проведення: 8-13 серпня 2016 року, готельно-відпочинковий комплекс "Ворохта-МІМ" (смт Ворохта, Івано-Франківська обл.)

Контактна особа: Мар’яна Хемій (093-767-43-81, litosvita.org @gmail.com

Організатор: Центр літературної освіти

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: