fbpx

У Карпатах влаштують літературне турне, присвячене "Тіням забутих предків"

Культура 19:35, 19.06, 2017

З нагоди видання артбука "Як у Тіні", присвяченого ілюстраціям художника Георгія Якутовича, у Карпатах влаштують літературне турне.

Літературне турне триватиме 21-24 червня і охопить маршрут від Івано-Франківська до Криворівні, інформує Zaxid.net.

Ілюстрації Георгія Якутовича увійшли до видання "Тіней забутих предків" 1967 року. Упорядниками артбука "Як у Тіні", присвяченого художнику, стали Павло Гудімов та Поліна Ліміна.

"Як у Тіні" – це не тільки огляд книги. Ми зачепили ще багато тем: відкрили Якутовича як фотографа, додали роботи та світлини, які раніше ніколи не публікувалися, показали ескізи та підготовчі матеріали, що збереглися в родинних архівах, і, звісно, провели широке дослідження життя та творчості художника. Ми зробили книгу нового формату про українське мистецтво", – розповідають організатори туру про своє нове видання.

Як писав КУРС, улітку минулого року в арт-центрі "Я Галерея" у Києві експонувалася виставка "Георгій Якутович і Карпати".

Презентація книжки відбуватиметься у нетрадиційному форматі, а саме під час туру Карпатами. Протягом тижня видавці разом із читачами відвідають Івано-Франківськ, Коломию та Криворівню. У програмі туру будуть розмови про нову книжку і про українську графіку ХХ століття та відпочинок у Карпатах. Турне відбуватиметься за наступним розкладом:

21 червня, 18:00 – Івано-Франківськ, Книгарня Є, презентація книги
23 червня, 16:00 – Коломия, Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття, презентація книги
24 червня, 10:00 – автобусна екскурсія місцями Георгія Якутовича (Криворівня, Верховина, Ільці, Дземброня)
24 червня, 18:00 – Криворівня, Літературно-меморіальний музей І. Франка, презентація книги.

Стати частиною туру "Як у Тіні" може кожен охочий, заповнивши онлайн-форму для реєстрації. Організатори не забезпечують учасників житлом та переїздом, а лише пропонують події для відвідування. Участь у турі є безкоштовною, окрім витрат на автобусну екскурсію – ціна сформується від кількості людей у групі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: