fbpx

У Карпатах влаштують нетиповий фестиваль про гуцульську культуру "Фестини у Дідовій хатчині"

Культура 11:51, 17.07, 2016

23 та 24 липня у селі Яворів Косівського району Івано-Франківської області відбудеться перший фестиваль "Фестини у Дідовій хатчині", направлений на ознайомлення з гуцульською культурою та традиціями

В програмі фестивалю передбачені різноманітні майстер-класи від місцевих майстрів, музичні награвання, літературні читання та лекції. Крім цього, всі гості отримають дивовижну можливість познайомитись ближче з гуцульською культурою, насолодитись красою літнього лісу, помріяти біля ватри, скуштувати місцевих наїдків та відпочити від гамору великих міст, пише "Галка".

"Хоч ми і називаємо цю подію"фестивалем", але це буде схоже швидше на відпочинок у гарній компанії "своїх" людей, у вирі народної музики, традиційних ремесл та гірського повітря", – каже одна з організаторів фестин Дарина Фурманюк.

У програмі фестивалю: 
● музика: виступи етно- та інді-гуртів, OLOVO, Оленки, Torban, ЖИВА, а також місцевих музикантів;
● майстер-класи з ліжникарства, різьби по дереву, гончарства та автентичного співу від місцевих майстрів;
● лекції: "Традиційний одяг як мистецтво ідентифікації" (лектор Богдан Петричук – етнограф, колекціонер, реконструктор) та "Лікарські трави. Коли і де збирати?" 
● нічні літературні читання "Містична Гуцульщина", під супровід гурту "TheOrchestraofMirroredReflections" (darkjazz). "Містична Гуцульщина"  це народні гуцульські та закарпатські казки, які прочитають для гостей "казкарі" Томаш Деяк (поет з Ужгорода), Єва Якубовська (режисерка зі Львова), Іванна Шкромида (організаторка арт-фестивалю "Трикутник" та поетка з Коломиї) 
● Вартість квитків 450 грн. Ці гроші будуть спрямовані на оплату матеріалів майстрів, харчування під час фестивалю та на подальший розвиток поселення. 

Кількість місць обмежена  фестиваль може прийняти лише 120 гостей.

Місце проведення: село Яворів, Косівський р-н, Івано-Франківська обл. Для гостей фестивалю буде організований трансфер зі Львова та Косова.

Для участі у "Фестинах" необхідно заповнити реєстраційну форму:https://goo.gl/tpu9JL

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: