fbpx

У Карпатах завершився табір франківських скаутів. ФОТО

Суспільство 19:15, 14.07, 2016

В урочищі Остодір, поблизу села Кузьминець Рожнятівського району, відбувався міський наметовий табір івано-франківського осередку Пласту – Національної скаутської організації України.

Участь у таборі взяли 85 хлопців та дівчат віком від 10 до 17 років під керівництвом 7 інструкторів та вихователів і 6 організаторів.

В програмі табору перший тиждень був насичений на "пластові гутірки" – теоретичні інтерактивні заняття, пісенні посиденьки біля ватри, "алярми" (тренувальні збори табора за сигналом), ночівлі серед лісу без наметів, мандрівки, одна з яких, протяжністю близько 20 км, таборові споруди  щогла, вартова вежа, польова кухня на відкритому вогні, де юнацтво самостійно готувало їжу, "лятрина" (туалет), польовий холодильник, дошка оголошень, столи, медичний пункт. Споруди учасники табору зробили, не застосовуючи цвяхів, лише з допомогою мотузки.

На Купала учасники дізнавались історію свята, традиції та обряди. Дівчата плели вінки і ляльки-мотанки, а хлопці складали величезну святкову купальську ватру та обрядову браму. Вночі був тематичний "алярм", що занурив усіх в легенду свята Купала.

Після екватору табора програма потішила учасників різними змаганнями і конкурсами: дебати, турнір з футболу і волейболу, лисячий біг, смуга перешкод, теренова гра, інтелектуально-розважальні конкурси за аналогією до телевізійних "Хто зверху?", "Інтуїція", "Хто найрозумніший?". 

Як зазначив комендант табору Владислав Соха: "Величезне задоволення організовувати табори, адже стаєш і учасником, і свідком великих змін. Як діти навчаються новому, як діти плекають самостійність та відповідальність, як загартовуються. Це дає впевненість за майбутнє Пласту та загалом України".

Захід відбувався за підтримки Департаменту молодіжної політики та спорту управління молоді і спорту Івано-Франківської міської ради в рамках реалізації Положення про програму "Літнє оздоровлення дітей" та державного підприємства "Осмолодське лісове господарство".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: