fbpx

У Коломиї 56 дітей отримали сертифікати на придбання шкільної форми і канцтоварів

Суспільство 17:39, 08.08, 2017

Сьогодні у залі засідань міської ради працівники служби у справах дітей вручили сертифікати на придбання шкільної форми та канцтоварів для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей зі статусом внутрішньо переміщених осіб, дітей загиблих учасників АТО та дітей, батьки яких отримали інвалідність внаслідок участі в АТО.

З міського бюджету на це передбачено 152 тисячі гривень. Діти-сироти отримали кожен по 2142 грн для купівлі шкільної спортивної форми і 714 грн для шкільного приладдя. Таким чином у місті реалізовують Програму поліпшення навчання, виховання та матеріального забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і Програму з реалізації на території Коломиї Конвенції ООН про права дитини, інформує прес-служба Коломийської міської ради.
Традиційно за законодавством шкільною формою забезпечують лише дітей-сиріт. Однак, за словами начальника служби у справах дітей Ігоря Івахнюка, завдяки підтримці депутатів міської ради уже другий рік поспіль у Коломиї знайшли можливість поширити це правило і на дітей зі статусом внутрішньо переміщених осіб, а цього року таку фінансову підтримку від міста отримали ще й діти загиблих учасників АТО та діти, батьки яких отримали інвалідність внаслідок участі в АТО.
"Тепер,  каже Ігор Івахнюк, – вивчаємо можливість забезпечити такими сертифікатами і дітей із малозабезпечених і багатодітних родин, які цього потребують".
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: