fbpx

У Коломиї помер священик і депутат міськради

Суспільство 11:51, 24.05, 2016

У понеділок, 23 травня, на 84-му році життя помер священик та депутат Коломийської міської ради першого демократичного скликання Василь Чередарчук.

Про це у Фейсбуці повідомив Петро Крив’юк, передає "Дзеркало Коломиї". Прощання з покійним проходить в церкві Покрови Святої Богородиці по вул. Чайковського, 13.

Панахида відбудеться у вівторок, 24 травня, о 18.00 год.

Василя Чередарчука проведуть в останню путь у середу, 25 травня, о 14 00 год. з церкви Покрови Святої Богородиці по вул. Чайковського, 13.

Протоієрей Василь Чередарчук народився 14 січня 1933 р. в с. Ляшки Глинянського району Львівької обл. (сьогодні – с. Заставне Золочівського району) у сім’ї греко-католицького священика.

Був рукоположений в священичий сан світлої пам’яті Владикою Павлом Василиком 13 червня 1990 р. в Івано-Франківську. Ієрейське служіння здійснював на парафіях Галицького деканату: с. Межигірці та Медуха. У зв’язку з досягненням канонічного віку був відкликаний від обов’язків пароха 18-го вересня 2013 р.

Був одружений та виховав двох доньок.

За сумлінне служіння удостоївся нагороди нагрудним "Хрестом з прикрасами" та грамот від Митрополита Володимира і Блаженнішого Святослава.

Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський та Архієпархіальне управління висловили слова співчуття та підтримки родині слуги Божого прот. Василія, інформують в Івано-Франківській архієпархіі УГКЦ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: