fbpx

У Коломиї презентували виставку хлібних виробів у рамках міжнародного фестивалю "Коломийка". ФОТО

Стиль життя 13:20, 23.07, 2016

Конференцію "Обрядовий хліб Коломийщини" провели у Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини і Покуття у рамках XIV Міжнародного фольклорно-етнографічного фестивалю "Коломийка".

Присутнім презентували виставку обрядових хлібів, зокрема: струцнів, колачів, короваїв, горобчиків, пише "Дзеркало Коломиї".

"Приємно, що наш Міжнародний фестиваль "Коломийка" цьогоріч розпочинається з конференції, яка присвячена найдорожчому, що є, – хлібу. Адже хліб – всьому голова: з хлібом людина приходить у цей світ, з хлібом відбуваються найважливіші події у нашому житті, зокрема одруження, і з хлібом прощаємося з людиною, яка відходить у вічність.Тому у нашому народі хліб завжди цінувався, і про традиції, пов’язані з житом і пшеницею, ми говоритимемо на святковому заході", – зазначив голова Коломийської райдержадміністрації Любомир Глушков.

Цікавими були ігрові виступи, де показували весільні обряди в українському народному вбранні із всією необхідною гуцульською атрибутикою. Також на конференції було представлено виконання троїстими музиками Будинку культури с. Княждвора в’язанки гуцульських мелодій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: