fbpx

У Коломиї розпочався фольклорний фестиваль "Писанка". ФОТО

Суспільство 20:40, 07.05, 2016

Дев'ятий Всеукраїнський фольклорний фестиваль "Писанка" розпочався сьогодні у Коломиї урочистою ходою. В офіційній частині відкриття взяли участь представники духовенства, міської та районної ради, директори Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й. Кобринського та Музею Опольського села (Польща), народні майстри та художні колективи народної творчості.

У Музеї писанкового розпису у перший день фестивалю "Писанка" урочисто відкрили виставку писанок Сілезії з музею Опольського села (Польща). У рамках виставки молодий майстер Патрик Бланья (м. Обровєц) проводить майстер-клас зі створення традиційної польської писанки шкрябанки, йдеться на сторінці Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття.

Також відвідувачі музею можуть помилуватися писанковим килимом зі 1008 лемківських писанок авторства Володимира Бонка з міста Миколаєва. У Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й. Кобринського цього дня відбулося засідання круглого столу за участю провідних майстрів, керівників гуртків, викладачів, дослідників цього виду мистецтва з Києва, Луганська, Коломиї. Темою обговорення було "Українське писанкарство. Традиції, сучасний стан, шляхи розвитку".

Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й. Кобринського та Музей Опольського села (Польща) уклали угоду про співпрацю на п'ять років. Документ про співпрацю сьогодні підписали генеральний директор Національного музею Ярослава Ткачук і директор польського музею Ярослав Галенза.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: