fbpx

У Коломиї суд оштрафував адвокатку, яка за 1000 доларів обіцяла вплинути на суддю

Суспільство 16:42, 08.06, 2017

За тисячу доларів США адвокатка пообіцяла домовитися із суддею про закриття кримінального провадження щодо неповнолітнього, якого підозрювали у скоєнні крадіжки.

16 березня у м. Коломия оперативники Управління захисту економіки в Івано-Франківській області та слідчі обласної поліції затримали адвокатку, що одержала частину обумовленої суми – 300 доларів США

У середині лютого 2017 року коломиянка  з метою залучення захисника для захисту законних прав та інтересів свого неповнолітнього сина, а також прийняття кінцевого рішення у кримінальному провадженні, що перебуває на розгляді Коломийського міськрайонного суду, звернулась до адвоката. Та повідомила коломиянці, що за грошову винагороду з’ясує стан розгляду кримінального провадження судом, а за окрему оплату може вплинути на працівників суду у прийнятті кінцевого рішення. За такі послуги адвокатка вимагала тисячу доларів. Жінка передала "захисниці" 300 доларів США.

Дії обвинуваченої кваліфіковано за ч. 2 ст. 369-2 КК України як зловживання впливом, тобто одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, інформує прес-служба Коломийського міськрайонного суду.

Під час досудового розслідування 16 травня 2017 року в кримінальному провадженні між прокурором та обвинуваченою укладено угоду про визнання винуватості, яку в процесі судового засідання просили суд затвердити.

Сьогодні, 08 червня 2017 року, суд погодився з умовами угоди та своїм вироком визнав обвинувачену винуватою у вчиненні вищевказаного кримінального правопорушення та призначив покарання у вигляді штрафу в розмірі 1180 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 20 060 (двадцять тисяч шістдесят) гривень, та стягнув в дохід держави – 3714 гривень витрат за проведення судової експертизи.

На вирок суду може бути подана апеляція протягом тридцяти днів. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: