fbpx

У Коломиї відбувся Міжнародний фестиваль народної хореографії "Покутські витоки". ВІДЕО

Культура 15:49, 13.05, 2017

У Коломиї відбувся ІІ відкритий Міжнародний фестиваль народної хореографії "Покутські витоки". До міста завітало близько 900 учасників фестивалю.

А справжньою родзинкою кількаденного мистецького дійства став виступ колективу з Грузії. Окрім цього, для усіх охочих у фестивальні дні організовували майстер-класи у стилі "етно" та уроки хореографії, йдеться в сюжеті каналу "НТК".

Етно-дефіле відбувається у Мистецькому центрі "Світовид". На особливе сприйняття налаштовують верети, різьблені столи, сіно та скрині. Це виставка "Вічність у просторі і часі". Саме нею хотіли продемонструвати швидкоплин людського життя та безсмертя душ, ділиться автор експозиції Роман Воротняк.

Ідея поєднати кілька видів мистецтва у фестивальні дні виникла невипадково, ділиться організатор фестивалю "Покутські витоки", керівник Народного аматорського хореографічного колективу "Сварга", Заслужений діяч мистецтв України Мирослава Воротняк.

Фестиваль "Покутські витоки" проходить в Коломиї вдруге. За підтримки Міністерства культури, обласного управління культури та відділу культури Коломийської міської ради. 

Другого фестивального дня кожен охочий міг взяти участь у національних майстер-класах. Їх організовують наукові співробітники музею Івана Гончара з Києва. Вони ділилися таємницями української вишивки, вчили виготовляти іграшки з природних матеріалів та робити малюнки на склі.

Родзинкою фінального фестивального дня став міжнародний майстер-клас. Спеціальні гості з Грузії не лише демонстрували присутнім свої традиції народної хореографії, а й навчали наших танцівників – грузинських. Завершився фестиваль гала-концертом учасників хореографічного дійства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: