fbpx

У Коломиї відбувся Всеукраїнський фольклорний фестиваль "Писанка"

Суспільство 12:13, 20.04, 2015

Ініціатором та організатором фестивалю стало управління культури, національностей та релігій та департамент освіти і науки облдержадміністрації.

 
Його мета – збереження та примноження національних традицій писанкарства, популяризація писанки як національного символу Великоднього християнського дійства та сприяння розвитку нових методів і мистецьких стилів у розписі пасхальних атрибутів, передає КУРС з посиланням на Івано-Франківську ОДА.

З нагоди відкриття заходу перед учасниками та гостями виступив заступник голови облдержадміністрації Ігор Пасічняк. Свої вітання висловили також народний депутат України Юрій Тимошенко, міський голова Ігор Слюзар та очільники Коломийського району Любомир Глушков і Богдан Болюк. Проведення фестивалю поблагословив Преосвященний Владика Василій, єпископ Коломийсько-Чернівецької Єпархії УГКЦ.

 У святковому дійстві взяли участь аматорські колективи багатьох районів та міст області, а також делегація з Республіки Польща.

У рамках фестивалю на площі перед Музеєм писанкового розпису відбулася виставка-продаж виробів декоративно-прикладного мистецтва, зокрема лозоплетіння, ткацтва, гончарства, різьби по дереву, художніх виробів зі шкіри та інших. Окрім того, присутні мали змогу відвідати творчі майстер-класи та конкурси, ознайомитися з традиціями писанкарства різних регіонів України та Європи, а також поспівати гаївки та переглянути театралізоване дійство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: