fbpx

У Коломиї встановили три рекорди України в один день

Культура 19:30, 20.08, 2016

19 серпня 2016 року у м. Коломия відбулося святкування 775-річчя першої літописної згадки про це стародавнє місто. Коломияни неабияк підготувалися до такої знаменної події – програма святкування досить насичена, неординарна і цікава.

В рамках фестивалю представник національного проекту "Книга рекордів України" Ганна Крисюк зафіксувала три абсолютно різних рекорди України – один у категорії "масові заходи" – "Хор Духовного Єднання", ініціатор Михайло Петрів, два рекорди у категорї "Розміри": "Найбільший витканий рушник з бісеру в Україні" майстринею Людмилою Захарук – завдовжки 2 метри, має вагу 3 кг 290 грамів. Також усіх приємно здивував третій рекорд  це "Найбільший яблучний пиріг" – завдовжки 15 метрів 60 сантиметрів, завширшки 40 см, вагою 200 кілограмів, ініціювали цей рекорд міська влада спільно з Коломийським хлібокомбінатом, інформує Книга рекордів України.

"Святкування Дня міста Коломиї пройшло дуже позитивно, і хвилювання, що в один день аж три рекорди, було марним. Бо різні локації і велика кількість людей, навпаки, активно долучалися і своїм співом, і оплесками та вітаннями підтримали абсолютно всіх рекордсменів",  каже Ганна Крисюк.

Уже завтра в Коломиї  новий рекорд. За словами представників "Книги рекордів України", місто Коломия лідирує серед міст у встановленні рекордів і є велика ймовірність, що скоро рекорд за кількість фіксованих рекордів отримає саме це місто.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: