fbpx

У Коломиї за кошти єврейської общини збудують меморіальний сквер. ПРОЕКТ

Суспільство 09:45, 15.09, 2016

Проект будівництва меморіального скверу на вулиці Чехова у Коломиї успішно пройшов громадські слухання.

На громадських слуханнях щодо будівництва меморіального скверу було напрочуд мало коломиян: 19 зареєстрованих учасників. Попередні слухання були дуже людними і викликали гарячі дискусії у присутніх, пише КУРС з посиланням на прес-службу Коломийської міської ради.
 
 
На думку міського голови Ігоря Слюзара, причиною є те, що громаду раніше хвилювала ситуація із закриттям проходу через територію скверу, де є єврейські поховання. Ця проблема вже врегульована, а нюанси будівництва і загальний вигляд меморіального скверу не є настільки резонансним питанням.
 
Територія поховань євреїв на вул.Чехова не матиме статусу кладовища, що унеможливить нові поховання на цій території. Відтак впорядкована територія матиме назву "Меморіальний сквер", а будівництво його буде проводитися коштом єврейської общини, але згідно з планом, розробленим відділом архітектури і містобудування міськради.
 
Також Ігор Слюзар повідомив, що не усі плити з могил євреїв будуть розміщені у меморіальному сквері, а лише ті, які за радянської влади були демонтовані з поховань безпосередньо на вулиці Чехова біля міського озера.
 

Візуалізація проекту благоустрою меморіального скверу:

 
1

Головна алея меморіального скверу
 
2
 
3

 
Присутні обговорили візуалізацію скверу, і особливих зауважень від громади не було. Коломияни запропонували міським урядникам звернутися до єврейської общини і закликати впорядкувати не лише сквер біля міського озера, але й місця поховання біля школи на вулиці Бандери, а також на вулиці Лермонтова.
 
Присутні більшістю голосів підтримали рішення провести благоустрій скверу з дотриманням вимог відділу архітектури і містобудування.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: