fbpx

У Коломиї заклали капсулу під будівництво заводу "LEONI". ФОТО

Економіка 19:22, 20.10, 2016

Сьогодні, 20 жовтня, у Коломиї заклали капсулу із будівництва заводу "LEONI AG", який виготовлятиме електропроводки для автомобілів та обіцяє працевлаштувати вісім тисяч прикарпатців.

«Це буде найбільша інвестиція за останній час в Україні за кількістю створених нових робочих місць. Вже в червні буде зведений новий завод і протягом чотирьох років інвестор планує створити більше 8 тис. робочих місць.  Це чудовий приклад, як Україна стає дедалі привабливішою для іноземних інвесторів. Дякую ще раз своїй команді за злагоджену роботу, керівництву Коломиї, а також усім, хто мав відношення до роботи з інвестором», – написав у Фейсбуці директор департаменту міжнародного співробітництва, євроінтеграції та розвитку туристичної інфраструктури ОДА Дмитро Романюк.

Нагадаємо, 26 травня цього року влада Коломиї передала в оренду на 50 років 17,1 га землі компанії "Leoni AG".

Німецький холдинг вирішив відкрити в Коломиї завод з виготовлення електропроводки для автомобілів, який запрацює в червні 2017-го року. Набір працівників розпочнеться з січня наступного року

Як писав КУРС, середня зарплата на заводі становитиме сім тисяч гривень.

Більшість працівників будуть навчати відразу на робочих місцях у Коломиї. Також деякі робітники поїдуть на навчання в Стрий, де завод Leoni AG працює 12 років. Окремий персонал поїде вчитися у Німеччину та до постачальників німецького холдингу, щоб отримати специфічні знання у певному виді продукування в’язу кабелів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: