fbpx

У Коломиї затримали двох підозрюваних у кількох крадіжках. ФОТО

Суспільство 13:44, 04.03, 2017

До чергової частини Коломийського відділу поліції звернулася місцева мешканка з повідомленням про нічну крадіжку з магазину в райцентрі в лютому, звідки невідомі викрали побутову техніку та інші речі.

Зловмисником виявився 21-річний місцевий мешканець, який уже притягався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів, інформує Сектор уомунікації ГУНП в Івано-Франківській області.

Чоловік вночі відтиснув вхідні металопластикові двері та проник до приміщення магазину, звідки викрав радіоприймач, хлібопічку, дві кавоварки, електроплиту, два мікрофони, шкіряну барсетку, відеокамеру марки "Панасонік", електрочайник, пульверизатор, стіл, боксерську грушу, набір інструментів, відеокамеру "Соні", картини та інше.

Правоохоронці встановили його причетність до ще однієї крадіжки з того ж магазину, вчиненої ще раніше.

Як виявилося, у зареєстрованій крадіжці у січні зловмисник діяв разом зі своїм 23-річним товаришем. Злодії вибили вхідні двері та викрали тоді грошові кошти в сумі 5400 гривень і меблі.

Крім того, слідство встановило, що старший із зловмисників фігурує у ще одній крадіжці, проте уже з приватного будинку місцевого мешканця, куди він проник, зірвавши навісний замок. Цього разу злодій викрав мобільний телефон "Самсунг", пенсійне посвідчення, грошові кошти в сумі 435 Євро, кухонний комбайн, мікрохвильову піч, зварювальний апарат, компресор, болгарку, електричну мотокосу, мисливський ніж та навіть прихопив каву та горілку.

Свої дії чоловіки пояснили у поліції тим, що все викрадене мали на меті продати, але правоохоронці їм завадили. Виявлені речові докази вилучено.

На підставі зібраних доказів причетності фігурантів до кримінальних правопорушень молодшому оголошено про підозру у скоєнні крадіжок та обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Щодо іншого на даний час вирішується питання про оголошення підозри та обрання судом міри запобіжного заходу.

За цими фактами розпочаті кримінальні провадження за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: