fbpx

У Коломиї знайшли інвестора, який побудує місту стадіон

Суспільство 13:44, 21.07, 2016

Сучасний спортивний комплекс у Коломиї зведе ТзОВ "Будівельна компанія "Мельник". Натомість місто надасть будівельній компанії 1,28 га землі для будівництва житлових будинків.

Урочисте підписання договору про спільну діяльність між Коломийською міською радою та ТзОВ "Будівельна компанія "Мельник" щодо розвитку спортивної інфраструктури міста відбулося вчора.

Проектом передбачено будівництво сучасного спортивного комплексу  спортивної споруди, яка вимагає індивідуального підходу у проектному рішенні і використання сучасних технологій. Натомість місто надає в користування (на правах оренди) земельну ділянку площею 1,2832 га для будівництва та обслуговування багатоквартирних житлових будинків, пише КУРС з посиланням на прес-службу Коломийської міськради.

Міський голова Коломиї Ігор Слюзар наголосив, що і будівництво стадіону, і зведення житлового комплексу потрібні Коломиї, адже передбачається збільшення чисельності жителів міста за рахунок розгортання заводу "Leonі" та базування 10-ї гірсько-штурмової бригади.
 
"Стадіон буде знаходитись у комунальній власності міста,  додав Ігор Слюзар.  Додатковою вигодою для мешканців міста стане проведення благоустрою міського озера по вул.Чехова".
Будівництво сучасного футбольного поля зі штучним покриттям дозволить займатись футболом цілий рік, а це сприятиме економії на проведенні передсезонних зборів для футболістів. 
 
Такий стадіон надасть можливість проводити шкільні та інші змагання як серед дітей, так і серед аматорів.
 
"Вже у найближчому майбутньому матимемо змогу споглядати та вболівати за спортивними перемогами наших спортсменів,  каже міський голова Ігор Слюзар. – Крім того, стадіон буде знаходитись у комунальній власності міста".
Згідно із проектом, футбольне поле матиме розмір 110х72 метрів. Крім облаштування поля, також передбачено встановлення трибун не менше як на 2000 глядачів, 4-мачтове освітлення по кутах стадіону, табло, 3 роздягалень із душовими кабінами, суддівської та тренерської кімнат, медичного пункту та технічних приміщень, а також громадської вбиральні із врахуванням посадкових місць, огорожі та покриття зі штучної трави останнього покоління.
 
Разом з тим, буде вимощено атлетичну зону для розминки, яка включатиме бігові доріжки в кількості не менше 6 з сучасним високоякісним синтетичним покриттям. Використовуватиметься двошарове поліуританове покриття. Згідно з планами, початок будівництва запланований на серпень 2016 року. Введення в експлуатацію – липень 2017 року.
 
Подвійною вигодою для мешканців міста стане проведення благоустрою міського озера по вул.Чехова, що сприятиме створенню відпочинкової зони для проведення дозвілля. Планується облаштувати доріжки навколо озера площею 6600 м кв. з тротуарної плитки товщиною 6 мм, обрамивши доріжку поребриком з обох сторін; по периметру доріжок встановити лавки для сидіння відпочиваючих довжиною 3 м зі спинкою. Елементи лавки виготовити з кованих елементів основи та сидіння з дерева; біля кожної лавки передбачити дві урни для збору побутових відходів.
 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: