fbpx

У Косові майстер-різьбяр створив Музей сакрального мистецтва Гуцульщини

Суспільство 12:46, 27.05, 2016

У приватному музеї відомого гуцульського різьбяра Тараса Стринадюка експонуються гуцульські старожитності і відреставровані хрести та ікони.

У прикарпатському місті Косів, який славиться на всю Україну збереженням та збагаченням традицій гуцульської культури, з’явився ще один приватний музей. Його у своєму помешканні створив відомий художник-різьбяр Тарас Стринадюк.

В новоствореному музеї можна побачити старовинні гуцульські дерев’яні хрести, ікони, декоративні тарілки, давні різьблені скрині, глечики та дзбанки. В колекції майстра не лише старожитності, які він збирає протягом життя, а й дерев’яні сакральні предмети, які він дбайливо реставрує.

Тарас Стринадюк — художник з династії гуцульських різьбярів, працює в техніці пластичної різьби по дереву, пише Гуцулія.інфо. В його доробку десятки творів, які вражають технічним виконанням деталей, одухотвореністю образів та професійним задумом. Митець бере участь в мистецьких проектах в Україні та за кордоном. Його роботи відомі у Франції, Канаді, Греції та Чехії.

Тарас також і реставратор — рятує знищені гуцульські хрести, старі ікони та інші старожитності, даруючи їм друге життя.

В новозбудованій Косівській греко-католицькій церкві знаходиться запристольний образ Святого Василія Великого, який створив Тарас Стринадюк.

Музей сакрального мистецтва Тараса Стринадюка знаходиться в Косові на Грушевського 9, у мікрорайоні "Панська долина". 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: