fbpx

У Києві співзасновник Apple нагородив "білих" хакерів

Стиль життя 18:23, 30.09, 2017

У суботу, 30 вересня, у Києві в салоні найбільшого в світі літака Ан-225 Мрія відбулась церемонія нагородження найкращих учасників баг-хантинг марафону HackIT Cup, - "білих" хакерів, які шукали уразливі місця в програмних продуктах.

Про це повідомляє Укрінформ.

Вручали призові премії співзасновник компанії Apple Стів Возняк і створювач пакета програмного забезпечення для шифрування електронної пошти PGP Філіп Циммерман.

Марафон проходив з 23 по 30 вересня в Харкові і Києві у межах III міжнародного форуму з кібербезпеки HackIT-2017.

Призовий фонд кубка – 25 000 хакенів (1 хакен = 1 долар США).

Учасниками марафону стали 30 "білих хакерів" з усього світу: Україна, Франція, Німеччина, Швеція, Пакистан, Індія, Єгипет, Росія, Бельгія, США, Ірак, Нідерланди.

Учасники марафону перевірили на міцність 5 програмних продуктів, які для зламу надали їхні власники – великі українські компанії.

"Такий злам програмного забезпечення на прохання його творців називається "білим хакерством". Ми вже кілька років працюємо над створенням в Україні спільноти фахівців із кібербезпеки. Марафон – спосіб залучити та заохотити найкращих. Хто знайде більше вразливостей, отримає більшу частку призового фонду у 5 тисяч хакенів", – пояснив організатор міжнародного форуму з кібербезпеки HackIT Микита Книш.

Хакени – спеціальна українська криптовалюта для тих, хто надає та користується послугами в сфері кібербезпеки. Її презентація відбулася на форумі HackIT 23 вересня.

Ідею з нагородженням всередині літака Мрія запропонував генеральний партнер форуму HackIT – проект CyberGuard державної компанії Укроборонпром.

"Мрія для нас – яскравий приклад того, що в Україні є люди, здатні створити найбільший у світі літак. А приклад Стіва Возняка, який створив одну з найбільших у світі компаній, показує, що успіх приходить до того, хто вміє think different –мислити по-іншому", – пояснив Микита Книш.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: