fbpx

У лікарні Бурштина провели енергетичний аудит

Суспільство 14:21, 20.08, 2016

Спеціальна комісія відібрала для виконання енергетичного аудиту корпусів Бурштинської центральної міської лікарні компанію "АДАМСОН" з Івано-Франківська.

Спеціалісти компанії понад два місяці проводили дослідження, яке пізніше виклали у 60-сторінковій праці, котру надали у розпорядження комісії, керівництва лікарні та міської ради.

За висновками компанії: всі будівлі лікарні відносяться до низьких класів енергоефективності E, F; основні тепловтрати будівель – крізь зовнішні стіни та інфільтрацію зовнішнього повітря; помітна аварійність та неефективність внутрішньої системи теплопостачання; дається взнаки відсутність примусової вентиляції харчоблока та пральні; лічильниками обліковується 70% спожитої теплоенергії; негативною є відсутність повноцінно функціонуючого відділу енергоменеджменту.

Щоб уникнути незапланованих втрат енергії, компанія пропонує: провести модернізацію внутрішньої системи теплопостачання (заміна металевих трубопроводів на пластикові, утеплення труб, заміна чавунних радіаторів та регістрів на алюмінієві секційні та стальні радіатори, встановлення тепловідбивних екранів, установка балансувальних клапанів, установка терморегуляторів, заміна гідроелеваторів на високоефективні індивідуальні теплові пункти, встановлення погодозалежної автоматики з можливістю зниження подачі тепла в неробочий час), термомодернізацію будівель (заміна старих дерев’яних вікон, зовнішніх дверей та воріт, утеплення зовнішніх стін, гідроізоляція та утеплення фундаменту, утеплення перекриття горища та суміщеного покриття), оновлення вентилаційних систем, заміну ламп освітлення на діодні.

Загальна вартість впровадження усіх запропонованих заходів – близько 12 мільйонів гривень, а окупність такого проекту – від п’яти (на освітленні) до 48 років (утеплення перекриття). Такі великі терміни окупності пояснюються низькими тарифами на теплопостачання у Бурштині. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: