fbpx

У літніх таборах Івано-Франківщини діти вивчають правила дорожнього руху

Суспільство 14:23, 09.07, 2014

Працівники Державтоінспекції в період літніх канікул проводять роботу з профілактики дитячого дорожнього травматизму.

Проблема дитячого травматизму, на жаль, залишається актуальною влітку, коли діти більше часу проводять самостійно, без контролю дорослих. Ті, хто відпочиває в таборах, знаходяться у більшій безпеці. Вони під контролем вожатих, займаються запланованими заходами, розвиваються. Складніше з тими, хто відпочиває у селах у дідусів і бабусь. Як свідчить практика, саме з такими дітками найбільше стається нещасних випадків.

Щоб цього не трапилося, інспектори ВДАІ по обслуговуванню Долинського району завітали у дитячий заклад санаторного типу «Перлина Карпат» у с. Вигодівка, аби нагадати дітям, як потрібно поводитися на дорогах, щоб не потрапити в ДТП. Адже після закінчення зміни діти знову залишаться поза контролем дорослих – чи то в селах, чи в містах. Про це КУРСу розповіли в прес-службі УДАІ УМВС в Івано-Франківській області. 

Тому основне, на що націлили дітей інспектори, – це в жодному разі не вибігати на проїжджу частину дороги, не влаштовувати ігор біля доріг, нехай навіть там рідко рухаються машини, і головне, юним водіям, перед тим як керувати велосипедом чи мопедом, нагадали інспектори, потрібно в першу чергу переконатися у його технічній справності. Якщо ж не дотримуватися Правил дорожнього руху, що є основою безпеки, це призведе до аварійності. Цьогоріч у 33 скоєних ДТП з участю дітей один неповнолітній загинув, а 37 – отримали травми. Щоб попередити нещасні випадки, потрібно бути обережним та враховувати помилки інших дітей, які через власну необережність потрапили під колеса авто.

Тому Державтоінспекція звертається до дітей та дорослих бути максимально уважними на дорогах та дотримуватися Правил дорожнього руху. Тільки тоді кожний зможе бути у безпеці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: