fbpx

У Львові німецький пластичний хірург безкоштовно прооперує кілька десятків дітей з опіками

Здоров'я 19:10, 17.06, 2017

До Львова приїхав Клаус Екснер, пластичний хірург з Франкфурта-на-Майні. Німецький лікар планує безкоштовно допомогти майже сотні українських пацієнтів з опіковими травмами.

Про це повідомляє DW.

Клаус Екснер пояснює, що відбирає лише найважчі випадки: тих пацієнтів, які без операції не можуть вести нормальний спосіб життя і часто дистанційовані від суспільства. Також пріоритет мають малозабезпечені родини. Власне, допомагати дітям з незаможних родин – це і є місія, з якою лікар їздить у Південну Америку, Африку, Азію та в Україну. Поїздки оплачують благодійники, а операції він проводить безкоштовно.

"Коли ти приїжджаєш і кожного разу бачиш, як багато дітей чекають на нашу допомогу, то розумієш, що дорога з Франкфурта не є настільки далекою, щоб не знайти час і не приїхати, щоб допомогти вашим дітям", – пояснює Клаус Екснер.

До Львова пацієнти приїжджають з різних міст України. На консультацію потрапляють не всі, лише кілька десятків із них за один візит лікаря до України. Записуються завчасно, за місяць. Батьки мріють, щоб саме Екснер оглянув їхню дитину. Але у Львові німецький хірург лише двічі на рік.

У Львові Клаус Екснер вже увосьме. Вперше сюди він приїхав ще 2012 року на прохання брата, у межах благодійної ініціативи німецьких уболівальників Big Shoe, пов'язаної з проведенням Чемпіонату Європи з футболу. Далі продовжував приїжджати вже за власний кошт і гроші інших благодійників. За цей час встиг допомогти кільком сотням пацієнтів: дав понад 300 консультацій та прооперував 130 хворих. Нинішня програма перебування німецького лікаря у Львові – 60 консультацій та 29 операцій за тиждень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: