fbpx

У липні господарський суд Прикарпаття зобов'язав сплатити заявників 875 тисяч гривень збору

Суспільство 16:01, 20.08, 2016

За липень 2016 року до господарського суду Івано-Франківської області поступило 158 заяв. Кількість винесених ухвал про прийняття до розгляду заяв впродовж вказаного періоду становить 125.

Загальна кількість розглянутих заяв становить – 151, з яких 7  порушені за заявою прокурорів. Суд виніс також 24 ухвали про повернення позовної заяви в порядку ст. 63 ГПК України та 3 ухвали про відмову в прийнятті або направлення справ/заяв за підсудністю.

Із 151 розглянутої справи, 10  це справи, які пов’язані із надходженням коштів до державного бюджету України, з яких:

     – з винесенням рішень – 7;

     – припинено провадження – 3.

Сума грошових коштів, присуджених до стягнення в державний бюджет, становить 7 202 629 грн, з них санкцій 72 474 грн, інформує прес-служба суду.

Варто зазначити, що із 10 справ – по 1 справі позов подано прокурором в інтересах держави, по 2 справах подано Державною податковою  адміністрацією України або її територіальними органами та по 1 справі – територіальним відділенням Антимонопольного комітету України.

До складу відповідачів у справах, які пов’язані із надходженням коштів до державного бюджету, належать товариства з обмеженою відповідальністю; відкриті акціонерні товариства, інші.

Загальна сума судового збору, що присуджена до стягнення та сплачена заявниками, до державного бюджету становить 875 109 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: