fbpx

У Маріуполі "коктейлями Молотова" спалили церкву, де настоятелем священик з Прикарпаття. ФОТО

Суспільство 12:50, 06.11, 2016

Минулої ночі, з 5 на 6 листопада, у Маріуполі невідомі запалювальною сумішшю підпалили церкву Покрови Пресвятої Богородиці Київського патріархату.

Як повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Національної поліції в Донецькій області, повідомлення про пожежу в церкві на перехресті вулиць Олімпійської та Пейзажної надійшло вночі о 02:28.

Ліквідувати пожежу вдалося о 03:19.

За даними місцевих ЗМІ, близько 2:00 двоє людей вибили вікно і кинули в приміщення дві пляшки запалювальної суміші. Внаслідок пожежі пошкоджено іконостас і пластикову обшивку стелі.

Священик Любомир Кащій зазначив, що пожежа почалася в алтарній частині. 

1

"Біда прийшла до парафії УПЦ Київського Патріархату в Маріуполі. Що це справа рук ворогів України – немає сумніву. Настоятель парафії отець Любомир Кащій відомий на Донеччині патріот, націоналіст, капелан. Ми приїздимо на фронт ротаціями, а він звершує постійну духовну підтримку бійців. Ця парафія – один з небагатьох оплотів українства у прифронтовому Маріуполі. В кого є можливість – допоможіть, будь ласка", – написав на сторінці священика Олександр Шмуригін. 

2

Нагадаємо, отець Любомир Кащій – калушанин, благочинний Маріупольського округу у УПЦ КП.

На свято Покрови, в День захисників України, отець Любомир читав на віче у Маріуполі вірш прикарпатського письменника Богдана Томенчука про бійців, які склали свої голови у теперішній російсько-українській війні на Донбасі. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: